Programma JNW 10+

 Programma herfst 2019 Jeugdnatuurwacht Vught 10+ groep

 Welkom bij de 10+ groep van de Jeugdnatuurwacht! Leuk dat jullie mee willen blijven doen. We gaan dit jaar minimaal 1 x per maand op excursie of hebben een activiteit bij de Jeugdnatuurwacht zelf.

Op  14 september gaan we paddestoelen zoeken in het Kapellebos. Start 9.30 bij de Jeugdnatuurwacht.

Op 28 september  gaan we kijken naar gallen, mijnen en andere plantenziektes in de Kwebben. We proberen ze te determineren en Laurens neemt een gallenboek en zijn iPad mee om van alles op te zoeken. Benieuwd of we er meer dan 25 kunnen vinden. Die geven we dan wel netjes door aan waarneming.nl!! Start 9.30 bij de JNW.

In oktober ligt het even stil voor jullie. Maar 28 september is bijna oktober, net als:

2 november: het is al wat jaartjes geleden dat we gekeken hebben naar slakken in de Kwebben. Een mooie gelegenheid dus om nog een goed te gaan speuren naar deze glibberaars. Uit de Kwebben en omgeving zijn 23 soorten bekend. Benieuwd of we wat nieuws gaan vinden!

23 november: we gaan met allerlei natuurlijk materiaal leuke en nuttige dingen maken. Wat we precies gaan doen vertellen we nog.

7 december:Samen met Robin van Dijk gaan we eekhoornnesten tellen op de Vughterheide. We
vertrekken om 9.30 bij het gebouw van de JNW

21 december: samen met de andere kinderen van de JNW gaan we naar de ijsbaan in Vught.

11 januari: terwijl de andere kinderen van de JNW de winterwandeling doen gaan wij alvast voor ze koken en bakken op het vuur.