Enkele reacties van kinderen einde seizoen.

Stijn: Ik vind het leuk omdat het leerzaam is en heel gezelligBedankt!

Joeri: Vogels kijken

Claire: Ik vond leuk, maar de biologische varkenshouderij was het leukst

Siebe: ik vond alles leuk!!

Senna: Ik vond het leuk omdat je veel buiten was.

Sofie: Ik vind het gewoon leuk!

Cas: Ik vond het leuk omdat je veel leerde over de natuur.

Vera: Ik vond de natuur kijkdoos maken het leukst.

Erin: Ik vind alles leuk en doe volgend jaar weer mee!

Nienke: Ik vind het leerzaam en we doen leuke dingen

Gijs: omdat we elke week andere dingen deden

Valeria: Het zijn allemaal leuke en leerzame dingen.

Danique: Je leert meer over de natuur en je doet leuke dingen

Evi: De activiteiten vond ik het leukst. Dus alles vond ik leuk.

Wil jij dus ook gezellige en leuke dingen doen? Ben je ook graag buiten bezig? Kom dan naar de open dag of meld je NU aan.

.De Jeugdnatuurwacht Vught is een stichting die is opgericht op 29 september 1975 en tot doel heeft om natuureducatie voor de jeugd te bevorderen.

Ons motto is: Voelen  Horen Zien!  Wij willen dat ieder kind zich kan ontwikkelen en bieden dan ook een gevarieerd programma.

We hebben elke maand vier activiteiten:
Twee binnenactiviteiten: zoals knutselen, natuurcollages maken, paaseieren gieten en schilderen en als andere binnenactiviteit lezingen over kippen, gifkikkers, leguanen, slangen, dassen, vogelspinnen enz.
Twee buitenactiviteiten: zoals een excursie naar een biologisch varkensbedrijf, een paardenmelkerij, Oliemeulen Tilburg, musea, watermolen enz. en activiteiten rondom het clubhuis zoals het lopen over een blote voetenpad, vogelen, bloemen-, planten en natuurontdekking enz.

De JNW vind het belangrijk dat de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar de natuur leert ontdekken, leert lezen, hoort wat om heb heen gebeurt en niet bang is voor datgene wat de natuur hun biedt. We willen door onze aanpak -zie vooral onze fotoverslagen van activiteiten-de nieuwsgierigheid vergroten, belangstelling wekken, met als uiteindelijk doel de ontwikkeling van het kind bevorderen en respect voor de natuur.

Is de nieuwsgierigheid nog niet gestild dan kun je doorstromen of instromen bij het Jeugd IVN  Den Bosch of bij Jeugdbond voor natuurstudie (NJN) terecht.

Wij organiseren iedere schoolweek een activiteit. Dus 40 weken per jaar voor een ALL IN contributie van 40 euro (2015)

Wij verwijzen u graag naar een aantal onderzoeken (Van buiten word je beter, Jeugd, natuur en gezondheid, Natuur als therapie bij ADHD, Vitamine G: effecten van groene ruimte op gezondheid en welzijn ) die aangeven dat het zelfvertrouwen van het kind met de natuur bijzonder positieve effecten heeft op hun ontwikkeling.
– www.degroenestad.nl
– Groene kansen voor de jeugd
– Het laatste kind in het bos
– Jeugd, natuur en gezondheid
– Kom je buiten spelen (pdf)

Kun je niet wachten om te beginnen?  Download dan nu het aanmeldformulier.